Even bellen? +31 40 298 99 55 · Even mailen? info@tetcon-ge.com

Veilig verplaatsen bij een mentale ineenstorting

Het verplaatsen van personen met een psychische ineenstorting kan een zwaar karwei zijn. Vaak is het gevaarlijk en moeilijk voor werknemers om deze persoon te vervoeren. Door de psychische toestand kan deze persoon naast zichzelf, ook andere in gevaar brengen.

Dan is het noodzakelijk dat deze persoon wordt overgebracht naar een plek waar hij/zij kan kalmeren. Bijvoorbeeld een isolatiecel. Om deze verplaatsing makkelijker te maken, kan dit transporthemd u helpen.

Het transporthemd is gemaakt van Dyneema®. Dit is ‘s werelds sterkste vezel, maar zorgt door zijn zachtheid voor veel comfort.

Vraag een offerte aan

Voor de veiligheid van de cliënt én de werknemers

Tetcon Transporthemd
Transporthemd Tetcon
Transporthemd van Tetcon

Niet bedoeld voor permanente fixatie.

Wanneer de cliënt op de plek is waar hij/zij kan kalmeren, worden de blauwe banden losgemaakt. Hierdoor hebben medewerkers genoeg tijd om de ruimte te verlaten. De cliënt kan zichzelf zelfstandig uit het hemd bevrijden.
Transporthemd van Tetcon

Drie losse onderdelen

Het transporthemd bestaat uit drie losse onderdelen: een hemd met tillussen, een borstband en een beenband. De banden worden gebruikt om de cliënt te fixeren in het hemd.

Door middel van de tillussen kan de cliënt direct vervoerd worden naar een veilige plek. De tillussen kunnen ook gelden als transfer naar de brancard.

Vraag een offerte aan

Technische specificaties

Afmeting hemd: 190×90 cm
Afmeting borstband: 212×30 cm
Afmeting beenband:
107×30 cm

Materiaal hemd: Dyneema®
Materiaal banden: Trevira CS

Wasinstructies: 40 graden, drogen op lage temperatuur, niet strijken, niet bleken, geen chemische behandeling, geen waspoeder met wasverzachter gebruiken

Maximale draaglast: 250 kilogram

Het doel van dit transporthemd?

De veiligheid verhogen van werknemers en cliënten in de psychiatrie. Het transporthemd is gemaakt in samenwerking met veiligheidstrainers, VIC trainers (veilig in contact) en psychologen van een psychiatrische instelling. Met dit transporthemd kunnen we de ‘transport-situatie’ versnellen en verbeteren.

Naar officiële productwebsite
Onze filosofie over slimme textiel oplossingen

Tetcon wilt organisaties helpen door de kracht van slimme textiel oplossingen. Daarbij draait het om u en uw omgeving. Dankzij deze filosofie kan Tetcon hulpmiddelen ontwikkelen die het leven van échte mensen kan verbeteren. De kracht van dit transporthemd begint bij een eenvoudig design, waarbij de focus op de cliënt en de medewerker ligt.

Meer over Tetcon