Even bellen? +31 40 298 99 55 · Even mailen? info@tetcon-ge.com
Bariatric S-CAPEPLUS

Bariatric S-CAPEPLUS

Om zwaarlijvige personen veilig te evacueren
Tot 400 KG

Aan de slag met meerdere hulpverleners

Aan het hoofd- en aan het voeteneinde vind je treklussen die je kunt gebruiken om het slachtoffer te verplaatsen naar een veilige omgeving. Dankzij de verstelbare sleeplussen aan de zijkanten kun je het hulpmiddel met meerdere personen te bedienen. Dit is met name relevant wanneer het gewicht van het slachtoffer dusdanig hoog is, dat je het evacuatiematras niet met een 1-2 hulpverleners kunt bedienen. Denk altijd aan je eigen veiligheid en zorg voor een ergonomische houding.

Ook geschikt voor een evacuatie via trappen

Evacueren via trappen kan én hoeft niet moeilijk te zijn. Met dit evacuatiematras laat je de zwaartekracht het werk doen op de trap. Het dikke schuimmatras geeft voldoende bescherming aan het slachtoffer en zorgt dat je iemand snel beneden krijgt. Als hulpverlener assisteer je bij kantelpunten, bochten en draaimomenten.

Laat niemand achter

Wees voorbereid op onverwachte scenario’s

Technische specificaties

400 kg

Boven- en ligzijde: Brandvertragend PU & Polyester
Onderzijde: 
Dyneema® – s’werelds sterkste vezel

Meer over Evacuatiematrassen:

Een evacuatiematras zet je in om personen veilig en snel te evacueren bij noodsituaties. Dit kan bij horizontale en verticale ontruimingen. Doordat steeds meer mensen te maken krijg met obesitas is de Bariatric S-CAPEPLUS ontwikkeld. Personen met een grotere omvang hebben namelijk ook vaak te maken met een mobiliteitsprobleem. Hierdoor kan zelfstandig vluchten een onmogelijk karwei worden.

Voor dit soort scenario’s kun je de Bariatric S-CAPEPLUS gebruiken. Bovendien is het snel en eenvoudig in gebruik en door z’n vele handgrepen en sleeplussen zorgt het dat je er niet alleen voor staat. Het hulpmiddel is namelijk zo ontwikkeld dat je met meerdere hulpverleners aan de slag kunt. Je kunt het hulpmiddelen inzetten bij ziekenhuizen, verpleegafdelingen, obesitas klinieken, openbare gebouwen, enzovoort. Ook kan het een waardevol hulpmiddel zijn voor reddingsdiensten.

Bij deze evacuatiemat hoef je geen onderhoudscontract af te sluiten. De periodieke keuring kan je intern doorvoeren en controleer het hulpmiddel altijd na gebruik.

Offerte ontvangen voor dit evacuatiematras?

Vraag direct een offerte aan door op onderstaande button te klikken.
Vul daarna je gegevens in en je ontvangt binnen no-time een offerte in je mailbox.