• Wereldwijde verzending
  • 1 jaar garantie
  • Gebruikt in bijna 50 landen
  • nl
0 Mijn offerte
14 / 11 / 2017

De toepassing van Trevira CS: brandvertragend textiel

Deel op social media Categorie

Een vuurtje in huis, in een hotel, in een ziekenhuis, in een bedrijf willen we natuurlijk altijd voorkomen. Maar als het dan tóch gebeurt, wil je er alles aan doen om de schade zo veel mogelijk te beperken. Dit is mogelijk door gebruik te maken van Trevira CS.

Trevira is een soort textiel, dat ervoor zorgt dat brand een stuk minder snel verspreidt dan het geval zou zijn bij stoffen zonder brandvertragende werking. Dankzij de structuur van het textiel, dat bestaat uit speciale wol en vezels met een ingebouwd veiligheidssysteem, vatten de stoffen veel minder snel vlam, waardoor het ontstaan en het verspreiden van vuur voor het grootste deel kan worden beperkt.

Waarom zou je Trevira CS gebruiken?

Stoffen zoals textiel, katoen en polyester, hebben een structuur die snel vlam vat. Stel dat je per ongeluk een brandend kaarsje of een sigaret zou laten vallen, dan staan deze stoffen binnen de kortste keren in brand. Ook wanneer op een andere plek brand ontstaat, kan het vuur via doeken, lakens en gordijnen binnen de kortste keren verspreiden. Als je deze stoffen producten vervangt door Trevira CS, zal dit niet snel gebeuren. Dankzij de structuur vat het materiaal minder snel vlam, waardoor een vuurtje kan worden voorkomen, of ten minste minder snel zal verspreiden. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent op een eventuele brand: het vuur zal snel geblust kunnen worden en de schade zal zeer beperkt blijven.

Test: Trevira CS vs. traditionele textielsoorten

In deze video zie je het verschil in ‘brandwerendheid’ tussen Trevira CS en traditionele textielsoorten.

Toepassingen van Trevira CS

Trevira wordt toegepast op allerlei soorten textiel. Dit is handig, want zo kun je de stoffen materialen die je nu in “huis” hebt, vervangen door deze brandveilige stof. Denk bijvoorbeeld aan gordijnen en zonweringen, beddengoed, tafellinnen, meubels en nog veel meer. Om ieders veiligheid te waarborgen, wordt er in publieke situaties al vaak gebruik gemaakt van deze stof. Zo kan het risico op brand in bijvoorbeeld hotels, ziekenhuizen en het openbaar vervoer al grotendeels worden beperkt.