• Wereldwijde verzending
  • 1 jaar garantie
  • Gebruikt in bijna 50 landen
  • nl
0 Mijn offerte
19 / 12 / 2018

Tetcon vernieuwt de Bodypod voor de uitvaartbranche

Deel op social media Categorie

Nieuwe Bodypod moet leven van uitvaartverzorger nog ergonomischer maken.

Het Eindhovense bedrijf Tetcon lanceerde in november de vernieuwde Bodypod. De Bodypod is voorzien van handige draagbeugels, heeft een nieuw design en wordt gemaakt van een afwasbaar materiaal.

De Bodypod is veel makkelijker te reinigen dankzij het nieuwe materiaal. De binnenkant is namelijk voorzien van een PU laag, deze is waterdicht en daardoor kan een medewerker de Bodypod schoonmaken met bijv. een reinigingsspray. De kleur is ook veranderd. Eerst werd marineblauw gebruikt voor de Bodypod, nu is dit een zwart materiaal. Dankzij nieuwe draagbeugels aan de zijkanten, wordt de transfer naar de brancard nog eenvoudiger. Allemaal redenen waarom de Bodypod niet mag ontbreken als transfer hulpmiddel in de uitvaartbranche.

“Met de Bodypod kunnen we mensen ontlasten, wanneer zij dagelijks te maken krijgen met fysieke overbelasting wanneer ze overledenen moeten verplaatsen. Onnodig tillen is verleden tijd”, vertelt Piet Hezemans van Tetcon.

“We spelen met de Bodypod beter in op esthetische eisen. Daarbovenop hebben we positieve veranderingen aangebracht aan het design, bijv. de extra draaglussen, hierdoor kunnen we de fysieke belasting voor medewerkers nog verder verminderen. Door de PU laag op het liggedeelte kan men veel tijd winnen met schoonmaken. Het hoeft niet meer direct de wasmachine na een eventuele bevuiling. Ook een deel van de onderzijde en de voetenflap is voorzien van een bijzonder materiaal, namelijk Dyneema®. Dyneema® is ’s werelds sterkste vezel en maar liefst 15 keer sterker dan staal. We gebruiken Dyneema® ook bij één van onze evacuatiematrassen en anti-scheur materialen en dat komt de levensduur ten goede. Genoeg redenen dus om de Bodypod helemaal te omarmen.”