• Wereldwijde verzending
 • 1 jaar garantie
 • Gebruikt in bijna 50 landen
 • nl
0 Mijn offerte
04 / 01 / 2023

NIEUW! Vacuümmatras Prime voor patiënt immobilisatie: veiligheid, comfort en gemak

Deel op social media Categorie

Uniek vacuümmatras voor ambulanciediensten nu verkrijgbaar

Zorg voor de beste immobilisatie voor je patiënten met Vacuümmatras Prime van Tetcon. Het vacuümmatras is ontworpen met comfort en veiligheid in gedachten, zodat de patiënten zorg krijgen die ze verdienen. Gemaakt van hoogwaardige materialen, biedt Vacuümmatras Prime een optimale combinatie van stevigheid en comfort. Bovendien is de matras licht van gewicht, waardoor je het makkelijk meeneemt. Daarnaast zit het boordevol gepatenteerde innovaties die je niet terugvindt bij andere vacuümmatrassen, zoals:

 • Armsteunen die voorkomen dat de armen van de patiënt buiten het matras bungelen.
 • Door de uitgesneden vorm aan het hoofdeinde zijn de oren van de patiënt altijd vrij. Dit vereenvoudigt de communicatie tussen hulpverlener en patiënt.
 • Je hebt de mogelijk om een speciaal hoofdkussen bij het vacuümmatras te bestellen die zorgt voor extra stabiliteit.
 • Alle fixatieriemen en tilgrepen zijn individueel afneembaar en dus te vervangen.

Kies voor Vacuümmatras Prime van Tetcon voor de beste immobilisatie voor je patiënten. Ontdek meer via deze link.

Het nieuwe vacuümmatras is uit voorraad leverbaar.

vacuummatras tetcon bestellen

Het belang van een vacuümmatras

In de medische wereld is een vacuümmatras een essentieel hulpmiddel voor het immobiliseren van patiënten. Dit moet namelijk zo veilig en comfortabel mogelijk gebeuren. Het is ook een tool om patiënten te vervoeren. Kortom, vacuümmatrassen worden gebruikt voor allerlei toepassingen: 

 • Patiënt immobilisatie
 • vervoer tussen ziekenhuizen
 • evacuatie van patiënten in geval van rampen
 • transporteren van patiënten in een ambulance of vliegtuig

Patiëntveiligheid & comfort

Ten eerste is het belangrijk om te benadrukken dat een vacuümmatras de patiëntveiligheid verhoogt. Doordat de matras ontworpen is om de patiënt te immobiliseren, is er minder kans op letsel bij de patiënt tijdens het transport. Bovendien zijn vacuümmatrassen voorzien van fixatiebanden die helpen dat de patiënt blijft liggen tijdens het vervoer.

Ten tweede is de vacuümmatras ontworpen om het patiënt-comfort te verhogen. De matras is gemaakt van een speciale foamlaag die stevigheid en comfort biedt. Bovendien heeft de matras een speciaal hoofdkussen voor hoofd- en nekondersteuning. Dit zorgt voor meer comfort. 

Ten derde heeft de vacuümmatras een laag gewicht, wat het vervoer makkelijker en veiliger maakt. Door het lichte gewicht is de matras gemakkelijk mee te nemen.

Conclusie

Al met al is een vacuümmatras een essentieel hulpmiddel voor medische diensten om patiënten te transporteren. De matras biedt de patiënt meer veiligheid, comfort en gemak tijdens het vervoer. Vacuümmatrassen zijn ontworpen om de patiënt te immobiliseren en de kans op secundaire verwondingen tijdens het vervoer te voorkomen. Daarnaast is het matras laag in gewicht, waardoor hij gemakkelijk te vervoeren is. Patiënten krijgen dus de optimale zorg tijdens het vervoer.