• Wereldwijde verzending
  • 1 jaar garantie
  • Gebruikt in bijna 50 landen
  • nl
0 Mijn offerte
24 / 02 / 2021

Eindhovense hoes van Tetcon helpt doorligwonden voorkomen

Deel op social media Categorie

Een simpele oplossing voor een relatief complex probleem. Zo noemt ondernemer Bob Hezemans de nieuwe UltraSlider hoes voor IC-matrassen die zijn bedrijf Tetcon ontwikkelde voor een Amsterdams ziekenhuis.

Geschreven door Merlijn van Dijk
24-02-21, 10:00
Bron: Eindhovens Dagblad

Wie te lang in dezelfde positie op een stoel blijft zitten, krijgt onherroepelijk een houten kont. Een signaal van het lichaam even anders te gaan zitten. Voor patiënten op de IC is ‘even anders gaan liggen’ vaak niet mogelijk. Zij lopen daarom meer risico op decubitus, een duur woord voor doorligwonden. Tetcon uit Eindhoven bedacht een oplossing. Dat zegt Bob Hezemans, medeoprichter van het bedrijf. ,,Halverwege november werden we benaderd door het OLVG-ziekenhuis uit Amsterdam. Zij vroegen of we een hoes voor IC-bedden wilden ontwikkelen die het draaien van patiënten makkelijker zou maken.” Het constant draaien van patiënten is belangrijk om decubitus te voorkomen. Alleen is dat draaien erg intensief voor het verplegend personeel. ,,Samen met een weverij uit België zijn we gaan zoeken naar een stof die het draaien makkelijker maakt”, zegt Hezemans. ,,We zijn een gladde polyamide stof gaan bewerken met een coating van siliconen.”

Dubbel voordeel

Het resultaat is volgens Hezemans een stof die aan twee kanten belangrijk werk verricht. ,,De coating aan de binnenkant zorgt dat  de hoes niet over het matras schuift. De buitenkant van de hoes is juist glad. Die gladheid kunnen verplegers optimaal gebruiken om de patiënt te draaien.” Volgens Hezemans waren werknemers van het OLVG-ziekenhuis zo enthousiast dat ze proefhoezen met de nieuwe stof niet terug wilden sturen. Het ziekenhuis was woensdag niet in de gelegenheid vragen over de hoezen te beantwoorden. Ziekenhuizen in deze regio zijn volgens Hezemans ook in gesprek met Tetcon over de IC-hoes. Hij richtte zijn bedrijf in 2015 op, samen met zijn ouders. Tetcon richt zich specifiek op medisch textiel. Hezemans: ,,We maken allerlei textieloplossingen voor de gezondheidszorg zoals antischeurkleding en evacuatiematten.”

 

Wil je meer weten over de nieuwe UltraSlider hoezen?

Heb jij interesse om de UltraSlider hoes zelf te testen? Dat kan. Tetcon heeft gratis samples ter beschikking gesteld aan zorginstellingen die deze oplossing willen uitproberen. Neem contact met ons op via onderstaande contactgegevens en we gaan je zo snel mogelijk helpen:

Bellen: 040 298 99 55

Email: info (apenstaartje) tetcon-ge.com

Tot binnenkort?