Even bellen? +31 40 298 99 55 · Even mailen? info@tetcon-ge.com
Textiel blog
apr 18
Tetcon Duurzaam

Hoe Tetcon steeds duurzamer wordt

Stappen maken naar een groenere wereld

2019 is alweer 108 dagen in volle gang. Het is een jaar wat in het teken staat van stappen maken op het gebied van duurzaamheid.
Dit jaar doen we er dan ook alles aan om onze impact op klimaatopwarming en vervuiling drastisch te verminderen. Wat we tot nu toe hebben gedaan?

Dit zijn dus belangrijke updates die jij absoluut niet mag missen:

  • Voor het Basic & Premium model van S-CAPEPLUS Evacuatiematras en de Bodypod is er afscheid genomen van de plastic verpakkingen. Er wordt nu gebruik gemaakt van een ander type karton. Daardoor is het niet meer nodig om deze hulpmiddelen te verpakken in dat verdraaide wegwerp-plastic. 
  • Steeds meer resellers kiezen om bestellingen te dropshippen. Het resultaat? De bestelling is sneller bij jouw klant en je pakket / pallet hoeft minder kilometers af te leggen. Door dit te blijven doen, verminderen we de CO2 uitstoot.
  • Er wordt geen plastic meer gebruikt om het standaard model van de S-CAPEPOD in te pakken. De evacuatiedoeken zijn nu verpakt in papier. Dit reduceert de potentiële impact op de plastic soep. Dit geldt ook voor de reddingsdoeken.
  • Met de ‘Place an Order*, Plant a Tree’ poging planten we heel het jaar door bomen. Jouw bestellingen helpen ons om dit te doen. Het doel is om een aantal hectare bomen te planten in 2019. 
  • Bij de Wall Covers voor de evacuatiematrassen is er gekozen voor een duurzamer materiaal ten opzichte van het oude PVC. Daarover lees je hier meer.

Waarom we dit doen? Dit is onze manier om jou, je klanten, de toekomst en het milieu te helpen.
We vinden het daarom belangrijk om te kijken wat wij als Tetcon zelf kunnen verbeteren. Verandering begint namelijk bij onszelf.

Wat nu?

Het idee is dat we allemaal onze mouwen gaan opstropen. Aan de slag gaan. Actie ondernemen.

En hopelijk brengen deze updates je op ideeën. Ideeën om je eigen organisatie ook duurzamer te maken.  Heb je vragen? Of wil je meer weten wat we doen om onze impact te verminderen?

Neem contact op met mij of met je contactpersoon bij Tetcon. We helpen je graag verder.

About The Author

"Mijn naam is Piet. Meer dan 30 jaar actief in de magische wereld van textiel. Eerst onder de vlag van Hezemans Textiel en sinds 2015 onder die van Tetcon."