Even bellen? +31 40 298 99 55 · Even mailen? info@tetcon-ge.com
Textiel blog
nov 23
Beddengoed van Ettitude

Hoe is het mogelijk? Slapen onder ‘koffiepulp beddengoed’.

Slapen onder beddengoed gemaakt van koffiepulp. Ja, je leest het goed. In de eerste instantie klinkt dit je misschien wat raar in de oren. Wie heeft dit bedacht? Waarom zou je dit willen? Wat zijn de voordelen hiervan ten opzichte van normaal bedlinnen? Door verder te lezen, zal je een antwoord krijgen op al deze vragen.

Het idee van koffiepulp beddengoed

In juni 2017 heeft een Australisch bedrijf (Ettitude) een Kickstarter project opgezet, om geld in te zamelen voor hun nieuwe beddengoed lijn: dekbedovertrekken gemaakt van koffiepulp. De duurzame lakens en kussenslopen zijn gemaakt van een mengsel van Bamboo Lyocell materialen én een grote hoeveelheid koffiepulp. Hiervoor worden koffiebonen geroosterd en gemalen, waarna er een lekker bakje koffie wordt gezet. De pulp die overblijft, wordt gebruikt om koffiewol van te maken, door het te combineren met wolvezels onder een lage temperatuur en een hoge druk. De koffiegeur wordt tijdens dit proces ook verwijderd, zodat je niet de hele nacht wakker blijft liggen van de lucht.

Blokkering van vocht en vieze geuren

Dankzij de koffiepulp die in het beddengoed verwerkt zit, is het materiaal van het beddengoed in staat om vocht en lichaamsgeuren maar liefst 50% sneller op te nemen dan bijvoorbeeld katoen. De koffie blokkeert zelfs de meest vieze geuren, waardoor het bed lekker fris blijft ruiken en minder vaak gewassen hoeft te worden. Ook zorgt het ervoor dat vocht, zoals zweet, niet aan de oppervlakte blijft zitten, waardoor bacteriën niet de kans krijgen om te groeien. Dit geeft een comfortabele slaap, waardoor men ’s ochtends heerlijk uitgerust wakker wordt.

Daarnaast is het gebruik van koffiepulp ook nog eens zeer duurzaam, om dat het beddengoed wordt geproduceerd met 100% gerecyclede koffiepulp. Slechts 0.2% van de koffiebonen wordt daadwerkelijk gebruikt voor een lekker bakje koffie, terwijl de overige 99.8% gewoonlijk wordt weggegooid als afval. Het is zonde om hier niets mee te doen, dus door de koffiepulp te verwerken in beddengoed met een goede functie, wordt er op duurzame manier gebruik gemaakt van de materialen om ons heen!

Scafé garen – het garen van dit beddengoed

About The Author

"Ik ben Carina. Al meer dan 30 jaar actief in de textielbranche voor bedrijven en consumenten. Naast textiel heb ik een passie voor customer service en relatiebeheer!"

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *