Even bellen? +31 40 298 99 55 · Even mailen? info@tetcon-ge.com
Textiel blog
jan 29
Evacuatiematras Premium - Voor snelle escape - alternatief voor evac chair

Evacuatiematras S-CAPEPLUS krijgt premium versie

We introduceren S-CAPEPLUS Premium

Het is zover. Tetcon lanceert, in de eerste weken van 2018, de S-CAPEPLUS Premium. Na maanden van hard werken is het eindelijk gelukt om een Premium versie te maken voor de welbekende evacuatiematras S-CAPEPLUS. En niet zo maar een Premium versie. Naast het toevoegen van belangrijke features voor de gebruiker en de hulpbehoevende, is het ook nog eens onverwoestbaar doordat de onderkant is voorzien van een Dyneema garen. Dyneema is maar liefst 15 keer sterker staal en daarom ‘s werelds sterkste vezel. Hier lees je meer over Dyneema.

Hoe kwam het tot stand?

Na een aantal testjes op buitenvloeren en geperforeerde trappen, vroegen diverse BHV’ers en veiligheidsmanagers of er veranderingen gemaakt konden worden aan het basis model van de S-CAPEPLUS. Het Trevira CS polyester aan de onderzijde van de standaarduitvoering zou kapot gaan op bovengenoemde ondergronden. Ook zochten deze veiligheidsexperts vaak alternatieven voor de evacuatiestoel. Tijdens demo’s van het evacuatie middel kwamen we er achter dat dit ‘probleempje’ ook voorkwam bij zorgcentra. Daar zitten veel noodtrappen aan de buitenzijde.

We gingen aan de slag. ‘Hartstikke simpel’ dachten we. Met de nadruk op ‘dachten we’. Snel kwamen we er achter dat de zoektocht naar de juiste materialen niet mee viel. Wanneer je gaat werken met Dyneema® komen er andere confectie technieken en zwaardere machines aan te pas. Dyneema® is namelijk een dik breisel en geen dun weefsel zoals het Trevira CS dat we voorheen gebruikten.

Het doel van dit evacuatie middel?

De bedoeling was om het hulpmiddel onverwoestbaar te maken. Maar hoe kun je dit nu in godsnaam testen? Wat als we het hulpmiddel nu gewoon achter een auto zouden hangen en rond gingen rijden op een zware ondergrond. Dat klinkt als een bizar idee, maar zou wel het gewenste resultaat opleveren. In onderstaande video kun je zien hoe we dit doen. Dit is een link naar de Youtube video.

Demonstratie op locatie?

Dat kan. We komen graag vrijblijvend langs op locatie voor een gratis demonstratie. We gaan je dan alle tips en tricks leren om dit evacuatie middel op de juiste manier te gebruiken. Informatie over andere evacuatiemiddelen van Tetcon vind je hier. Interesse? Stuur even een mailtje naar info (at) tetcon-ge.com of vul het contactformulier in via deze link.

About The Author

"Ik ben Carina. Al meer dan 30 jaar actief in de textielbranche voor bedrijven en consumenten. Naast textiel heb ik een passie voor customer service en relatiebeheer!"

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *