Even bellen? +31 40 298 99 55 · Even mailen? info@tetcon-ge.com

Laat niemand achter bij calamiteiten.

Bent u voorbereid op noodsituaties?
Kunt u mindervalide personen in veiligheid brengen?
Heeft u de juiste middelen in huis?

Maak kennis met evacuatiematras S-CAPEPLUS

Evacuatie van mindervalide persoon
Trap evacuatie - alternatief op escape evac stoel

Brandvertragend

Wasbaar

Bacterievrij

Geen onderhoudscontract. Geen dure training.

Veel evacuatie middelen zijn duur. Zit u vast aan een jarenlang onderhoudscontract. Of u krijgt te maken met hoge trainingskosten.

Door te kiezen voor een S-CAPEPLUS kunt u besparen op al deze onnodige kosten.

Wat bedrijfshulpverleners zeggen over S-CAPEPLUS?

“Een groep veiligheidskundigen was verrast door het gebruikersgemak en de snelheid van de S-CAPEPLUS. Bij beide demo’s waren gebruikers zeer positief over het gebruikersgemak. Inmiddels zijn de eerste matrassen besteld.”- Jan Beckers, Philips
Preventief werkt hier al enige maanden mee naar volle tevredenheid. Het is een snel en gemakkelijk product, en een meerwaarde voor de BHV-organisatie en ons assortiment.- Wendy Kluft, Preventief
De gemeente Heeze-Leende kiest als eerste gemeente in Nederland voor het evacuatiematras S-CAPEPLUS om in geval van nood burgers te kunnen evacueren. We hebben vooral gelet op gebruiksgemak, maar ook de prijs van de S-CAPEPLUS was voor ons een pluspunt. Er wordt vaak geëvacueerd met een evacuatiestoel, maar dat is eigenlijk heel eng en onhandig, vooral als je de trap af moet. We vinden het belangrijk om om onze bezoekers op een veilige en vriendelijke manier te behandelen, vandaar dat we hebben gekozen voor de S-CAPEPLUS.- Ilka Adriaans, Gemeente Heeze-Leende

Zélfs door kinderen te gebruiken

De S-CAPEPLUS bewijst keer op keer dat ie-de-reen een leven kan redden.
Man. Vrouw. Jong. Oud.
Windesheim met evacuatiematras
Zorginstellingen met een buitentrap
S-CAPEPLUS voor bedrijfsleven
Marine Museum heeft evacuatiematras via expert
University of Stuttgart - met evacuatiematras
Sint Anna zorggroep met evacuatiematrassen

Technische specificaties

Verpakte afmeting in draagtas: 60x35x60 cm
Verpakte afmeting in Wall Cover: 100x60x17 cm
Maat evacuatiematras:
210×60 cm
Maat evacuatiematras flappen open:
190×285 cm
Dikte evacuatiematras: 7 cm

Materiaal schuim: SG30
Materiaal S-CAPEPLUS hoes: 100% polyester
Functie materiaal S-CAPEPLUS hoes: Anti-bacteriologisch, brandvertragend
Materiaal Wall Cover: 100% polyester met PU coating, brandvertragend

Wasinstructies: 60 graden, drogen op lage temperatuur, niet strijken, niet bleken, geen chemische behandeling, geen waspoeder met wasverzachter gebruiken

Gewicht evacuatiematras: 5,5 kg
Maximale draaggewicht: 200 kg

 • Volg altijd de stappen in de gebruiksaanwijzing bij het gebruik van de S-CAPEPLUS.
 • Gebruik de S-CAPEPLUS alleen in een serieuze noodsituatie zoals, brand, elektriciteitsuitval, gaslek, terroristische aanval, natuurrampen, rookontwikkeling en andere levensbedreigende calamiteiten of noodsituaties.
 • Producttrainingen met de S-CAPEPLUS dienen te allen tijde gegeven te worden door daartoe gecertificeerde bedrijfshulpverleners.
 • Het gebruik van alcohol en/of al dan niet voorgeschreven medicijnen door een hulpverlener kunnen de vaardigheden van de hulpverlener die de S-CAPEPLUS trekt, negatief beïnvloeden.
 • Verwijder geen onderdelen van de S-CAPEPLUS.
 • Zorg dat de veiligheidsinformatie en gebruiksaanwijzing binnen handbereik zijn op de plaats waar een S-CAPEPLUS is geïnstalleerd.
 • Deze S-CAPEPLUS is niet bedoeld voor recreatief gebruik.
 • Gebruik geen ontvlambare dampen, materialen of vloeistoffen, zoals benzine, alcohol, enz. in de buurt van de S-CAPEPLUS.
 • Scherpe randen of uitsteeksels kunnen de S-CAPEPLUS beschadigen en zo het productgebruik verminderen.
 • Train minimaal één keer per jaar met de S-CAPEPLUS om zo een veilig en goed gebruik in geval van calamiteiten te waarborgen
 • Contacteer diverse reddingsdiensten (brandweer, ambulances, enz.) om over aanschaf en de aanwezigheid van de S-CAPEPLUS te informeren.
 • De S-CAPEPLUS is niet geschikt om door open vuur te trekken
 • Na het gebruik van de S-CAPEPLUS dient deze zorgvuldig gecontroleerd te worden op eventuele beschadigingen. Bij beschadigingen dient de S-CAPEPLUS niet opnieuw gebruikt te worden. Daarnaast moet de S-CAPEPLUS na gebruik op deugdelijke wijze gevouwen en opgeborgen te worden!
 • De S-CAPEPLUS heeft een garantietermijn van 1 jaar, na de aankoopdatum, op materiaal- en fabricagefouten. De producent kan u vragen om een bewijs van de datum van aankoop voor te leggen. U dient daarom de factuur te bewaren. Defecten of bedieningsprobleem als gevolg van een ongeluk, misbruik, verkeerd gebruik, wijziging, verkeerde toepassing, vernieling, onjuiste installatie of onjuist onderhoud of beheer, of nalaten van normaal onderhoud en routineonderhoud vallen niet onder deze garantie.
 • De producent is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade als gevolg van het gebruik van de S-CAPEPLUS
 • Het niet opvolgen van de instructies zoals opgenomen in de bijbehorende gebruiksaanwijzing van de S-CAPEPLUS kan leiden tot ernstig lichamelijk letsel of overlijden.
 • Enkel gebruiken in geval van noodsituaties. De producent en leverancier zijn niet aansprakelijk voor oneigenlijk gebruik

Overschat uzelf nooit! Een evacuatie via de trap kan gevaarlijk zijn. Een heel gewicht komt op u af en u moet zeker zijn dat u in staat bent om dit gewicht over de gehele lengte van de trap onder controle te houden. Bij enige twijfel hierover, vraag een tweede hulpverlener om assistentie of laat het aan anderen over. Uw eigen veiligheid staat altijd voorop. Oefen regelmatig met de S-CAPEPLUS en volg altijd de instructies op.

Blog posts over dit evacuatiematras

Het laatste nieuws over demo’s, presentaties, gebruikers en klanten van dit evacuatiemiddel.
KLAAR VOOR DE S-CAPEPLUS PREMIUM?
Upgrade naar de premium versie?

In sommige gevallen is de ‘basic versie’ van S-CAPEPLUS niet geschikt. Dit gaat vooral om buitentrappen met geperforeerde treden. Hiervoor is een premium versie gemaakt, waarbij er gebruik wordt gemaakt van ‘s werelds sterkste vezel, Dyneema®. Ook beschikt de S-CAPEPLUS Premium over head blocks (om het hoofd te stabiliseren), een andere draagtas en een cardboard aan het voeteneinde.

Veel fabrieken, industrie, organisaties met een noodtrap aan de buitenzijde kiezen de premium versie.

Meer informatie over de premium versie
Het doel van dit evacuatiematras?

Zorgen dat u levens kunt redden wanneer een noodsituatie uitbreekt. Te veel evacuatie middelen zijn moeilijk in gebruik en kunnen door te weinig mensen gebruikt worden. Precies om die reden moest er een evacuatie middel komen die iedereen kan gebruiken.

Naar officiële productwebsite
Onze evacuatie filosofie

Super simpele en snelle evacuatie middelen maken voor zoveel mogelijk doelgroepen. Dankzij deze filosofie zijn deze evacuatiemiddelen een klasse apart. Alles wat u met dit evacuatiematras doet, begint bij het eenvoudige design, waarbij de focus op de hulpverlener en het slachtoffer ligt.

Meer evacuatie middelen