Even bellen? +31 40 298 99 55 · Even mailen? info@tetcon-ge.com

Veilig vluchten geldt ook voor bedlegerige cliënten.

Maar al te veel zorginstellingen hebben niet de juiste middelen in huis om bedlegerige cliënten tijdig en makkelijk te evacueren.
Dat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties.

Evacuatiedoek S-CAPEPOD gaat je helpen:

Hulpmiddel om bedlegerige cliënten te evacueren
Hulpmiddel om cliënten te evacueren
evacuatiedoeken

Brandvertragend

Wasbaar

Bacterievrij

Permanent onder het matras. Onzichtbaar. Onvoelbaar.

De S-CAPEPOD ligt permanent onder het matras van een cliënt.
Daardoor is het hulpmiddel altijd inzetbaar voor calamiteiten.

Met minimale training ben je in staat om levens te redden.

Wat bedrijfshulpverleners zeggen over dit evacuatiedoek?

``De Sint Maartenskliniek heeft besloten alle 265 bedden uit te rusten met de S-CAPEPOD. Er zijn vergelijkbare middelen op de markt, maar de S-CAPEPOD voldeed aan alle eisen.``- Bolhuis, Hoofd Beveiliging, Sint Maartenskliniek
``Evacueren met dit S-CAPEPOD systeem gaat drie keer sneller dan zonder evacuatie middel.``- Daniel Fortin, Brandweercommandant Beauceville, Quebec
``De cursisten van BHV.NL vinden het een uitkomst. Zelf ervaren hoe het is om op deze manier vervoerd te worden, is erg fijn.<br /> Het werkt snel en doeltreffend.``- Instructeur bij BHV.nl

Technische specificaties

Verpakte afmeting: 40 x 30 cm
Afmeting opgevouwen onder matras: 205 x 84 cm
Afmeting met flappen opengeklapt:
309 x 250 cm
Geschikt voor type matras:
Breedte: 80 – 90 cm | Maximale lengte: 210 cm

Materiaal: 100% polyester
Functie materiaal: Anti-bacteriologisch, brandvertragend

Wasinstructies: 60 graden, drogen op lage temperatuur, niet strijken, niet bleken, geen chemische behandeling, geen waspoeder met wasverzachter gebruiken

Gewicht evacuatiedoek: 1100 gram
Maximale draaglast: 120 – 150 kilogram, afhankelijk van grootte buikromp

Deze instructies bevatten informatie over een veilig gebruik van de S-CAPEPOD. Van deze informatie dient voorafgaand aan het plaatsen van de S-CAPEPOD kennis genomen worden om een goed gebruik en veilig van de S-CAPEPOD te bewerkstelligen.

 • Volg altijd de stappen in de gebruiksaanwijzing bij het gebruik van de S-CAPEPOD
 • Gebruik de S-CAPEPOD alleen in een serieuze noodsituatie zoals, brand, elektriciteitsuitval, gaslek, terroristische aanval, natuurrampen, rookontwikkelingen andere levensbedreigende calamiteiten of noodsituaties.
 • Producttrainingen met de S-CAPEPOD dienen te allen tijde gegeven te worden door daartoe gecertificeerde bedrijfshulpverleners.
 • Onjuiste installatie van de S-CAPEPOD tussen het frame van het bed en het matras kan een nadelig effect hebben op de werkzaamheid van de S-CAPEPOD. Volg daarom altijd strikt de instructies in het vouwformulier op.
 • Het gebruik van alcohol en/of al dan niet voorgeschreven medicijnen door een hulpverlener kunnen de vaardigheden van de hulpverlener die de S-CAPEPOD trekt, negatief beïnvloeden.
 • Verwijder geen onderdelen van de S-CAPEPOD.
 • Zorg dat de veiligheidsinformatie en gebruiksaanwijzing binnen handbereik zijn van het bed waaronder een S-CAPEPOD is geïnstalleerd.
 • Deze S-CAPEPOD is niet bedoeld voor recreatief gebruik.
 • Gebruik geen ontvlambare dampen, materialen of vloeistoffen, zoals benzine, alcohol, enz. in de buurt van de S-CAPEPOD.
 • Scherpe randen of uitsteeksels kunnen de S-CAPEPOD beschadigen en zo het productgebruik verminderen.
 • Train minimaal één keer per jaar met de S-CAPEPOD om zo een veilig en goed gebruik in geval van calamiteiten te waarborgen
 • Contacteer diverse reddingsdiensten (brandweer, ambulances, enz.) om over aanschaf en de aanwezigheid van de S-CAPEPOD te informeren.
 • De standaarduitvoering van de S-CAPEPOD is enkel geschikt voor bedden met een maximale breedte van 90 cm en een maximale lengte van 220 cm.
 • De S-CAPEPOD is niet geschikt om door open vuur te trekken
 • Na het gebruik van de S-CAPEPOD dient deze zorgvuldig gecontroleerd te worden op eventuele beschadigingen. Bij beschadigingen dient de S-CAPEPOD niet opnieuw gebruikt te worden. Daarnaast moet de S-CAPEPOD na gebruik op deugdelijke wijze gevouwen en geplaatst te worden.!
 • Zorg ervoor dat de trekbanden aan zowel het voeteneinde als het hoofdeinde opgeborgen zitten indien de S-CAPEPOD tussen het frame van het bed en de matras ligt en niet gebruikt wordt voor een evacuatie tijdens een noodsituatie.
 • De S-CAPEPOD dient uit hygiënisch oogpunt met regelmaat gereinigd te worden. Doe dit altijd separaat en volgens de was instructies. Wijk hier niet van af omdat dit de kwaliteit van het klittenband negatief kan beïnvloeden!
 • De S-CAPEPOD heeft een garantietermijn van 1 jaar, na de aankoopdatum, op materiaal- en fabricagefouten. De producent kan u vragen om een bewijs van de datum van aankoop voor te leggen. U dient daarom de factuur te bewaren. Defecten of bedieningsprobleem als gevolg van een ongeluk, misbruik, verkeerd gebruik, wijziging, verkeerde toepassing, vernieling, onjuiste installatie of onjuist onderhoud of beheer, of nalaten van normaal onderhoud en routineonderhoud vallen niet onder deze garantie.
 • De producent is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade als gevolg van het gebruik van de S-CAPEPOD
 • Het niet opvolgen van de instructies zoals opgenomen in de bijbehorende gebruiksaanwijzing van de S-CAPEPOD kan leiden tot ernstig lichamelijk letsel of overlijden.
ALTERNATIEF VOOR OBESE CLIËNTEN?
Cliënten met morbide obesitas?

Voor cliënten met een grotere omvang is er een speciaal evacuatiedoek ontwikkeld. Dit is de Bariatric S-CAPEPOD. Met dit evacuatiedoek kun je cliënten tot 300 KG evacueren. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van Dyneema® kunnen we de draagcapaciteit verhogen naar 500 KG.

Veel bedden van obese cliënten zijn breder dan standaard zorgbedden. Speciaal daarvoor kun je dit evacuatiemiddel inzetten. Interesse?

Meer informatie over de versie voor obese cliënten

Blog posts over evacuatie middelen

Het laatste nieuws over demo’s, presentaties, gebruikers en klanten van onze evacuatiemiddelen.
Het doel van dit evacuatiedoek?

Zorgen dat je levens kunt redden wanneer een noodsituatie uitbreekt. Te veel evacuatiedoeken zijn moeilijk in gebruik en kunnen bacteriën verspreiden in ziekenhuizen. Precies om die reden moest er een evacuatie middel komen die iedereen kan gebruiken met ijzersterke eigenschappen.

Naar officiële productwebsite
Onze evacuatie filosofie

Super simpele en snelle evacuatie middelen maken voor zoveel mogelijk doelgroepen. Dankzij deze filosofie zijn deze evacuatiemiddelen een klasse apart. De kracht van dit evacuatiedoek begint bij het eenvoudige design, waarbij de focus op de hulpverlener en het slachtoffer ligt. Deze hulpmiddelen kan je inzetten voor horizontale en verticale evacuaties.

Meer evacuatie middelen